Hurda metal işleme, enerji tasarrufu ve çevre koruma amaçlarını da destekler. Yeni metal malzemelerin üretiminde gerekli olan enerji miktarı, hurda metal malzemelerin geri dönüştürülmesi ile daha düşük seviyede olur. Ayrıca, hurda metal malzemelerin atık olarak depolanmasının çevresel zararlarının önlenmesine de yardımcı olur.
Hurda metal işleme, güvenli ve standartlar kapsamında yapılması gereken bir işlemdir. Hurda metal malzemelerin işlenmesi sırasında, metal parçacıklarının havaya karışması, metal toksisitesinin toprak ve su kaynaklarına geçmesi gibi tehlikeler bulunabilir. Bu nedenle, hurda metal işleme tesislerinin güvenli ve çevresel standartlara uygun bir şekilde yapılması önemlidir.
EKOVAR olarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın “Bazı Tehlikesiz Atıkların Geri Kazanımı Tebliği” çerçevesinde vermiş olduğu Hurda Metal İşleme Lisansıyla hurdaların geri dönüşümünü sağlamaktayız.
İşletmeye kabul edilen atıklardan ayrıştırılan hurda metaller; bakır, bronz, pirinç, alüminyum, çinko, kurşun, demir/çelik, kalay ve diğer karışık metaller türlerine göre ayrılmaktadır. Tesisimizde bu tür hurdalar kesim, baskı, paketleme gibi fiziki işlemlerden geçerek eritilmeye hazır hale getirilir. Böylece metal hurdalarını eritme fabrikalarına göndererek ülke ekonomisine ve çevreye tekrar kazandırmaktadır.
Firmamız yılda 130.000 ton hurda metal işleme kapasitesine sahip tesisimizde; Demir-Çelik, Paslanmaz Çelik, Alüminyum, Bakır, Pirinç, Krom, Nikel, Çinko vb. gibi metal hurdalarını işleyerek alım satımını yapmaktadır.